marți, 7 aprilie 2009

Addendum la ... Viata bate Kafka

Am aflat de la Geanina ca azi e " Ziua Internationala a Sanatatii" !
Coincidenta?
Peste tot, atat profesionalismul cat si NEprofesionalismul nu tzin cont de Zile internationale!
Ele tzin cont de constiintza, de pasiune, de bun simt, de 7 ani de acasa, de "tocitul coatelor" prin facultati, de diverse juraminte (Hipocrat in cazul de fata), de credintza sau macar de "frica de Dumnezeu" ... sau de lipsa tuturor acestora!
Si eram suparat nu pentru (in primul rand) datul si luatul shpagii (un modus vivendi la noi) de care sunt "cu pacat" si cei care iau ... dar si cei care dau ! Eram trist pentru ca intri in spital, bolnav desigur, cu dureri mai mici sau mai mari, cu zile mai multe, mai putine sau mai de loc, singur cu tine insuti, cu sufletul cat un purece, si ... NU-TI SPUNE NIMENI NIMIC ! Doar incolonarea pentru analize, incolonarea pentru radiografie, incolonarea pentru operatie ! Ca in lagarele de concentrare naziste!
Domnilor medici! Noi, pacientii, clientii, adica oamenii, chiar putem comunica! Suntem bolnavi, nu suntem TAMPITZI! Multumim pentru intzelegere!
Multumesc mult pentru urari Geanina, stiu ca si tu ai "beneficiat din plin" de situatii de acest fel!
p.s. Am vorbit acum cu Dana. Stia de Ziua Internationala ... Din aceasta cauza era inchisa policlinica spitalului si " Azi nu se faceau analize !!!!! "
Tare sloganul acesta, nu?
"INCHIS de Ziua Internationala a Sanatatii! "
Plecati acasa ! Reveniti maine, cei care n-ati murit azi !

Un comentariu:

truverul de serviciu spunea...

E ZIUA SANATATII, DOMNILOR! PUTETI MURII LINISTITI! E ZIUA SANATATII! IMPUSCA-V-AS!

oameni bolnavi, pentru care fiecare zi conteaza, vin sa li se spuna ce pot face ca sa traiasca. Iar EI! sperjurii lui Hipocrat nici ca-i intereseaza...
Ieri cineva s-a dus, in cele din urma, trecand peste RAHATURILE DE PROTOCOALE, sa-si ia anlizele care erau gata de zece zile, dar aceia (aceea caci e vorba de un rahata de asistenta) care trebuiau sa le ia, conform PROTOCOLULUI pe care-l invocau, nu s-au dernajat sa faca acest lucur cu toate ca in urma cu o saptamana fusesera rugati sa se intreseze de rezultatul acestor analize. Intre timp pacientiul putea sa si moara, dar avem PROTOCOL... SA TRAITI BINE! SANATOSI! LA PUNGA GROSI! Caci altfel avem ziua santatii ca sa muriti linistiti!
TRAIASCA SI-NFLOREASCA SCUMPA NOASTRA PATRIE Hoata is plina ochi de nesimtire

My Love