miercuri, 3 iunie 2009

JOI'N Nautilus ne-am luat ratia de fericire

De mult, foarte de mult, doar unii isi mai aduc aminte, am iesit pe strazi in decembrie parca, si la Piata Romana, era un graffiti ce spunea cam asa:
DE CRACIUN, NE-AM LUAT RATIA DE LIBERTATE
Nu va mai aduceti aminte, nu-i asa? Era in decembrie 1989, cand nu toate veneau de la sine, cand multe din "banalitatile de azi" erau cel mult vise de neimplinit! M-a intrebat Victor, baiatul meu cel mic de 8 ani, un foarte mare fan al serilor JOI'N : -Pe vremea ta, era televizor? Atunci pe timpul aluia ... cum il cheama?
-Ceausescu - i-am raspuns si m-a cuprins o nostalgie amara.
Ce-am sperat atunci si ce avem azi, nu e loc de discutat acum, pe blog. Ma bucur ca macar copiii mei n-au gustat din intunericul acelor vremuri.
Pot doar sa va marturisesc, ca eu am primit infinit mai multe decat inainte.
Ce daca n-am job de o luna si jumatate!
Ce daca nu-mi da partidul bloc, "servici", bilet la statiune prin sindicat, ratia de zahar, de ulei sau de paine!
Pot astazi sa incerc sa fiu un om liber (vorba lui Ovidiu Scridon, el este, eu inca incerc !).
Am azi in schimb multe izvoare unde-mi pot hrani si odihni sufletul.
Si de aceea merg joia in Nautilus, sa-mi iau ratia de fericire.
Joia trecuta (28 mai 2009) mi-am bucurat mintea si sufletul cu Horia Stoicanu intr-o seara cu o atmosfera de exceptie, chiar daca incalzirea publicului a durat ceva mai mult !
Am inchis ochii si-am visat frumos, ascultand-o pe Iulia Gusatu, si mi-am adus aminte de Om Bun, de Vali Sterian, si de anii de studentie alaturi de Cantos.
Despre organiza(c)torul DAnieL FaT, scriu mult mai frumos altii, mai specialisti. Eu vreau sa-i multumec azi, Omului DanieL Fat, pentru ca joi de joi'n in Nautilus imparte cu noi serile de mix-cultura!

Niciun comentariu:

My Love