vineri, 3 aprilie 2009

Noaptea cea mai lunga - UN REGAL

Aseara, dupa cum deja bine stiti, JOI'N Nautilus !
La a patra editie este deja un Eveniment, o Marca inregistrata !

Mereu la fel , in fiecare seara altfel !
Mereu la fel de frumos, de profesionist, de placut, de cald, de familie si de acasa, mereu cu Ioan si Ileana intampinandu-te cu o strangere de mana si multe zambete, cu DANIel Fat, harnicul si sufletisul amfitrion al serilor JOI'N, pe care l-am vazut prima oara in decembrie trecut, pe care-l vad a cincea oara in decurs de cinci saptamani si nu reuseste sa ma plictiseasca (poate pe el trebuia sa-l trec la mereu altfel :) ), si inchei cu mereuL Solo cu solo-uri sau cu balade!
Sa fii macar pentru o seara in aceeasi familie cu acesti artisti ! Nu numai ca merita, dar TREBUIE sa vii in Nautilus !
In fiecare seara altfel, alti protagonisti, folk petru toate gusturile, Daniel, Ovidiu, Alina, Cantos, Iulia, Gyuri , si mai veseli si mai romantici, trubaduri medievali ai lui Mishu Todor, percutionisti( Orlando de la Truverii si Drum-Up), chitaristi solo pop-rock si Solo, muzici folk, pop, jazz, ..s.a., alt public (desi deja sunt figuri cunoscute JOI'N de JOI'N), din ce in ce mai numeros (ce plin a fost aseara !!!), comici si iluzionism !


Am fost aseara opt la masa noastra, opt vechi prieteni, unii pentru prima oara la Nautilus. Eu si cu Dana, pe unii i-am invitat, pe altii i-am obligat sa vina, doar prin povestirile noastre!
Intamplare sau nu, cercul se inchide de multe ori in viata!
Acum multi ani, exact in formula asta, am fost la Casa ELIAD ! Inca imi amintesc de atunci de Ada Milea! Si seara de atunci si noaptea de ieri vor ramane referinte ale vietilor noastre!
Si desi de atunci ne-am intalnit si-am petrecut de multe ori impreuna, desi am mai fost in alte "formule" la Casa ELIAD, aseara a fost a doua iesire de seara, toti opt, in oras, dupa mai mult de 10 ani! Si-am inchis cercul intr-un mod fericit: de la Casa Folk ELIAD la NAUTILUS !
La seara de JOI'N am venit si cu cumnatii mei din Jermania, l-am sarbatorit si pe Markus de 40 de ani, a fost mai mult decat incantat, mereu se minuna "cat de multi oameni talentati sunt la voi, e ceva formidabil, incredibil sa stai ALATURI de acesti oameni, sa-i vezi atat de aproape, si ce bine canta, n-am auzit nici un acord fals in seara aceasta", mi-a multumit tot drumul de la Nautilus pana acasa !
M-am bucurat mult ca DANIel a facut un mare efort si a cantat si la chitara aseara, cu dreapta-i inca bolnava! Mi-am dorit-o mult pentru Markus si Mihaela! Si i-a iesit foarte bine, ca de fiecare data de altfel ! (!! si fioroasa si FAT fiorel erau in rosu - sa fie indragostiti ?!!)
Si... DANIiel, in deschidere, cu un ochi vanat si cu plasture langa ochi ... pacaleala , l-a scos mai tarziu (plasturele nu ochiul)!
Viorel Gaitza a lecturat cateva scheciuri! Nice, dar eu sunt fan de altfel de comics in acest decor ... JOI'N nu-i asa? ... simt nevoia unui dialog permanent cu publicul, o privire si mai multe "ochi in ochi" ... Aici e altceva, nu e televiziune! Ba mai mult decat atat, e o seara intre prieteni, nu doar o indicatie de regie sau din textul dramaturgului !
DANIel, Ioan, poate ar merita incercat un stand-up comedy !
Au urmat Cantos, Codruta si Mihai, o familie, un flaut si o chitara rezonand impreuna. Ii stiam de la Premiul Vali Sterian - Festivalul National de Muzica Folk Om Bun, Bucuresti 2001. Au inceput, cum altfel cu Om Bun si, alaturi de repertoriul lor, ne-au adus aminte de Vali Sterian, si m-am transportat in timp la ultimul sau spectacol de la Om Bun, parca ascultandu-l pe Vali cu Ruga sa !
A mai fost un intermezo de nai in acompaniamentul lui Solo(mon)... no comment. Lipsea ceva ... Pentru acuratete, voi enumera si un respiro de iulzionism: OK, de calitate, dar ... ma repet ... parca e din alt fel de seri ...
Si-au urmat surprizele:
Iulia Gusatu, mica si toata suflet, vorba lui youtube :) ( www.youtube.com/micasitoatasuflet ) ne-a adus iar Gara in suflet si in lacrima din coltul ochiului, dar si zambetul din cantecul Ancutei! Multumesc Iulia pentru ca ai fost aseara! Un minus miiic pentru ca nu ai anuntat nimic pe blogul tau, nici despre JOI'N nici despre vizita ta iminenta de aseara! Eu inca astept o seara intreaga a ta alaturi de invitatii tai!
Ultimul cant - (in)cantarea lui Ovidiu (Scridon pentru cei mai noi), care tocmai venise de la recuperari, complet in negru (mi-a placut noul look!), tot intr-un picior, dar ajutat de un frumos bodyguard! Doua vechi si unul nou (sau pe care nu-l stiu eu, la cantece ma refer...v'ati prins, nu?) Mi-a promis o cantare pana la operatie! O astept cat mai curand!
Finalul a fost al grupului Cantos, reamintindu-l din nou pe Vali Sterian. Apoi, impreuna cu DANIel, o (in)cantare cu iz de Maramures !
N-o sa uit sa dau un calificativ de excelent publicului care a fost la inaltime si la aplauze, si la gradul de umplere, si la creator de atmosfera si ...la toate!
Trecuse demuuult de ora 1 din noapte! A trebuit sa plecam pe acordurile de jam-sesion ale lui Solo(mon) Victor! Le-am spus noapte buna lui Ileana si Ioan si am iesit! Pe drum ma intrebam cand a plecat DANIel ?!
Am incheiat trist ... La plecare Ovidiu s-a impiedicat de pragul Nautilusului si s-a lovit la piciorul bolnav :( tocmai el ... )
p.s. Si mi-am dorit, si-am reusit aseara sa ma insinuez intre Iulia si Ovidiu si sa fiu eu cel care sparge gheata la Open Stage Moments ! Dupa cum imi spunea mai de mult Ovidiu, acum voi toti faceti parte din amintirile familiei mele! Si ma bucura mult ca e asa!

2 comentarii:

Markus spunea...

Multumesc pentru acest seara minunate, a fost deosebit si muzica si voi. Va multumesc inca o data si maine este randul nostru sa va fa simtiti si voi bine aici... Markus

Coni spunea...

Daniel, sper sa ne revedem anul acesta tot la munte, ca si anul trecut. Din nefericire, munca nu imi permite plimbareala de fiecare joi (desi mi-as dori din tot sufletul sa t revad si sa te aud).
Sper, totusi, ca aceasta problema va fi inlaturata pe viitor si voi putea asista la minunatia de spectacol.

My Love