luni, 25 mai 2009

La Pariul pe Prietenie castiga toti cei prezenti

Pana in seara de 24 mai aveam in minte o definitie gresita a pariurilor : unii pierd si altii castiga!
FALS! La serile Pariu pe prietenie ale Bocancului literar toti cei prezenti sunt castigatori! Eu am fost castigator si spiritual si material! Cum de ce ? Ati uitat deja ce v-am povestit acum doua saptamani? OK. Mai fac o incercare pentru a va trezi curiozitatea, in speranta ca veti abandona televizoarele si ziarele ce abunda in stiri precum :
• Marsul gay a colorat "Victoria Socialismului", Adevarul Online
• Carnatul secuiesc - revelatia de week-end a Elenei Udrea, Gandul

• Cum sa fii frumos pe timp de criza cu bani putini, Evenimentul Zilei
• Gripa porcina a ajuns la Ruse, Adevarul Online
• Marian Vanghelie: Si
cand dorm gandesc si am foarte multe idei, Ziua
• Blaga: Convingerea mea este ca Traian Basescu va candida, Ziua
• Mircea Geoana vrea premier din PSD, Evenimentul Zilei

• Elena Basescu, intimpinata de tineri, in Neamt, Ziarul Ceahlaul
Intamplari minunate precum cele din aceasta seara n-au loc in mass media sau poate doar in pagina 3335 sau la erata. Ele nu aduc reiting si pot dauna grav starii de imbecilitate (iertat fie-mi cuvantul). Se intrebau George si Sorin de ce nu a fost arhiplin aseara (eu m-am bucurat ca un egoist ce sunt: a fost ceva mai putin fum si mai multa atentie) . Ma intreba Sorin ce cred despre scaderea calitatii creatiilor pe bocancul-literar.ro . Eu unul, nu ma mai intreb de mult. Doar ma mai lamentez retoric din cand in cand! Pentru ca poezia, muzica, arta in general nu ghiftuiesc stomacul si portofelul! Eu imi doresc sa fiu in aceste seri alaturi doar de cei care stiu unde vin! Stiti doar : esentele tari se tin in sticle mici! Mai bine elitist decat populist! Mie-mi place sa savurez intimitatea acestui gen de spectacole!
Si mai am un raspuns la una din intrebarile lui Sorin din miniinterviul cu care m-a surprins si magulit in deschiderea pariului pe prietenie din 24 mai 2009. Poezia, starea de poezie o putem ineca si in bautura si in butoiul cu melancolie si in singuratete, dar ar fi pacat sa nu o logodim cu alesul ei Muzica! E Dumnezeiesc!
A fost o seara prea bogata!
Pentru ca au fost maestrii de la Cri-Gri in doua reprize cu multe din cele 11 povestioare de pe ultimul lor album, pe care il vor lansa pe 9 iunie la teatrul evreiesc:
Cătălin Ştefănescu Pătraşcu-chitare,
Daniel Ivaşcu-percuţie,
Zsolt Bara-chitară,
si bineinteles basul si vocea lui Stefan Mardale!
Recitesc postarea din 10 aprilie de dupa Joi'n show ( http://frazec.blogspot.com/2009/04/al-cincilea-element.html) si nu cred ca as putea scrie mai mult decat atunci despre
ei! Adaug doar inca un Multumesc, Bravo CRI GRI ! In mod sigur mai vin sa va ascult!
Si a mai fost ’Prezenta de la distanţă’, poeta Elena Victoria Glodean din Câmpina, in lectura Liei Danescu.
Si ne-au descretit fruntile
momentele de umor daruite de teatrul InDArt.
Inedit pentru mine, doua voci superbe, doua recitaluri (scurte) intr-o singura seara pe aceeasi scena: Lu Cozma, pe care o mai ascultasem in Nautilus si o mai veche cunostinta Iulia Gusatu. Cu o asa minunatie de voci de heruvim, le-as asculta mereu cu aceeasi placere, chiar si pe versurile de la prognoza meteo :) ! Felicitari Iulia pentru largirea repertoriului. Ma repet spunandu-ti ca astept sa vin la o seara doar a ta ... pe scena!
Inchei cu
rubrica cea nouă: "Invitaţie la Scenă - oricine doreşte să citească, să recite ori să cânte, este liber să vină pe scenă atunci când moderatorul serii va anunţa rubrica. Cel mai bun va pleca acasă cu albumul RED, coautori Lu Cozma şi Steve Askew. "
Au concurat Burloiu, Ionut, Dan (emotionant, tata si fiica, chitara si voci, cantand Hai pui/Hai dor Mama de Panait Cerna) si vorba unui mare inaintas : "cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista" , eu, adica Cezar.
Invingator(i) : Tot(i) cei de mai sus !
Retineti, numai cine (se) joaca, poate castiga !

Ii multumesc lui Lu pentru CD !
Ce s-o castiga data viitoare :)) ?
Dupa capetele de afis de aseara : Stefan Mardale (Braila), Iulia Gusatu (Galati) Lu Cozma (Vaslui) plus EU (Vaslui) pot spune cu voce tare:
I'm proud to be moldovean !
Felicitari bocanciosilor sefi: Lia, Sorin si George pentru viciul vostru de organizatori de PARIURI pe PRIETENIE !
Aseara am mai adaugat un reper ghidului prin sufletul meu!

Niciun comentariu:

My Love