miercuri, 18 martie 2009

Truverii JOI'N Nautilus on March 26

Voi fi si eu acolo ...
"Grupul de muzică medievală şi tradiţională TRUVERII, vă invită să sărbătoriţi mult aşteptata venire a primăverii cu un concert puţin mai deosebit... cu miros de busuioc. Dacă vă e dor de aerul de Sighişoara-n miezu’ verii şi de acordurile muzicienilor nomazi care-şi poartă cu voie bună baladele din cetate în cetate, porniţi alături de cei 5 truveri într-o călătorie (imaginară ce-i drept, dar nu mai puţin autentică) prin muzica medievală şi tradiţională din întreaga Europă. Fermecătorii trubaduri îşi vor da cântul şi cuvântul pentru încântarea măriilor dumneavoastră onoraţi castelani după cum urmează:Mihai Serghei Todor - instrumente de suflat, percuţii, voce Carmen Marunţelu - voce, percuţii Alexandra Stoenescu - voce, chitară, percuţii Irina Macovei - vioară, voce, percuţii Orlando Petriceanu - percuţii, percuţii şi iar percuţii... multe de tot! Poarta castelului Nautilus se deschide la ora 20:00 pentru cei dornici de muzică bună şi distracţie."


Despre Truverii:
"TRUVERII sunt un grup de muzica medievala si traditionala ce prezinta publicului român muzica veche europeana mai putin cunoscuta acestuia.Concertele transmit bucuria muzicala de odinioara, dar urmaresc si o linie educationala a cunoasterii culturale.Ceea ce fac TRUVERII este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale in cadrul identitatii spirituale europene.Muzica lor se adreseaza tuturor oamenilor de la copil la batrân indiferent de nationalitate sau conditii sociale.Aparuta în 2002 ca o trupa din cadrul Companiei de Arta STUDIO 24, din programul Curtea Comedianţilor, conceptul actualului grup TRUVERII - dateaza din 1992 de la prima editie a Festivalului de Arta Medievala de la Sighisoara. La vremea aceea publicul român avea ocazia sa intalneasca fie la Sighisoara, fie la Peles sau Sibiu pe promotorii Festivalului amintit (Mihai Serghei Todor si Gabriel Apostol avându-i alaturi componentii de atunci ai STUDIO 24) cântând pe strazi, spunând poezii ale trubadurilor, dansând şi jucând, aducând un aer aparte timpului contemporan care tocmai respira in libertate.Truverii se desprind ca trupa independenta în 2003. De atunci componenta s-a tot schimbat."
http://www.port.ro/pls/w/event.event_page?i_event_id=107200&i_area_id=11&i_city_id=-1&i_county_id=1http://www.dordeduca.ro/evenimente/seara_medievala_cu_miros_de_busuioc/6201

Niciun comentariu:

My Love