vineri, 8 mai 2009

Si ma rugam de visul meu Sa raman'asa mereu !

Joi seara din nou JOI'N Nautilus. Recunosc, dupa ce saptamana trecuta am lipsit din cauza unei caderi ... nu de calciu, ci de moral, m-am intors cu dor si cu nerabdare, dar si cu o mica teama ... cum va fi la reintalnire ?! ... Familia Nautilus era acolo, la fel de calda, de primitoare si de curajoasa ! Si dorinta revederii s-a dovedit reciproca! Si Ioan si Ileana si Daniel si Ovidiu s-au bucurat sa ma vada acolo, si desi nici ei nu traverseaza cea mai usoara perioada, se gandeau cum sa ma sprijine (cu vorba sau cu fapta) sa trec cu bine peste necazul ce ma incearca! Ba chiar pot spune ca au fost deocamdata singurii ce au incercat sa faca ceva concret! Va multumesc!
De ajuns cu necazurile mele, nu pe astea doreati sa le aflati probabil, desi toate astea au legatura cu tot ce inseamna experienta JOI'N Nautilus!
Va propun, va rog sa intrati putin in jocul meu! Inchideti ochii asa cum fac si eu acum! Incep un vis frumos: Am ajuns in JOI'N Nautilus, a opta seara! Il vad pe Daniel Fat cu recitalul lui de deschidere, cu cantece noi si vechi, intr-o interpretare de o proaspetime egala si pentru cei ce vin prima oara, cat si pentru noi "cei de'ai casei". Trec mai apoi la Niki Oagan revenit in serile JOI'N, ma inchin in fata DOMNULUI Horia Stoicanu - Veteranul (dupa cum l-a numit si Daniel). La o chitara imprumutata pana in august de la un amic plecat in State, ne-a bucurat sufletele cu Drog si Adio ! Nuu, nu va treziti inca, Horia Stoicanu ne-a cantat Adio, dar ne-a marturisit ca este impresionat de atmosfera calda de la JOI'Nsi va reveni oricand cu mare placere!
Continui sa visez si-aud din nou sunete dragi: sunt muzicuta, chitara ci cantecele lui Ovidiu Scridon! Intr-o zi (acesta e numele ultimului album) cantat intr-o noapte de vis, intr-un vis, acasa in familie! Si bonus, ne-a mai amintit ca:
" N-ai nevoie de foarte multe, ca sa fii fericit,
E de ajuns de o mana de prieteni in asfintit " (Dinu Olarasu)
ne-a spus o "Poveste cu haiduci" amintindu-ne desigur de dragul Vali Sterian,
plus cantecele de petrecere ardelenesti sau maramuresene, dragi noua tuturor!
Am mai visat aseara ca a debutat si chitara cea noua a Laurei - acompaniata de o voce si versuri apartinand unui inger cred !
Si mi-am incheiat visul tot cu Daniel Fat, cu un cantec de leagan : Naniiiiii, naniii !
La plecare, la aceeasi ora tarzie din noapte, a trebuit sa intredeschid ochii.
Si l-am vazut pe Ali Ahmed, vestitul arab proprietar al localului, venind miseleste sa inchida lumina, gazele si apa Nautilusului. I-am vazut si pe patronii clubului Nautilus si am simtit tristetea din ochii de caprioara ai Ilenei si din tremurul glasului lui Ioan, refuzand sa cedeze in fata lui Ali!
Oare unde sunt zambetele cu care te asteptau Ioan si Ileana si despre care scriai tu nu de mult ? m-a intrebat Ioan!
Poate se zaresc mai rar acum, poate s-au retras speriate pentru moment, dar sunt sigur in sufletele noastre ale tuturor ce impartasim vraja noptilor de JOI'N NAUTILUS!
Inchei ca sa nu va intristez prea tare si va intreb pe toti care cititi acum, mai ales pe cei care sunteti bucuresteni:

Cat veti mai continuati sa pierdeti magia de JOI'N ? Va chem inca odata sa ne bucuram impreuna la Nautilus! Sa nu lasam sa moara un vis frumos!


Veniti sa va bucurati la JOI'N Nautilus! Voi doar priviti, in locul vostru se lupta Don Quijote (un hidalgo sarac din La Mancha), Sancho Panza si Dulcineea , adica (si nu faceti alfel de asocieri :) ) Ioan, Ileana si ... Daniel Fat - amfitrionul JOI'N show! Va las sa visati visul meu, cu ochii inchisi (sau deschisi)!
Eu m-am trezit fredonand doua versuri din recitalul lui Ovidiu:
"Si ma rugam de visul meu,
Sa ramana asa mereu "

adica FERICIRE JOI de JOI'N in familia Nautilus!

Dacă sunteţi curioşi să vedeţi mai multe fotografii şi aveţi timp :)), vă invit să le vizionaţi pe:
http://picasaweb.google.com/liaddn/JOINNautilus7052009#
Multumiri pentru foto Liei Danescu

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc, Cezar. Fara incurajarile voastre as fi fost trista, ca am raspuns provocarii de a canta in public. Un public, de altfel, cum, sincer n-am intalnit vreodata. Atat de generos!

cu drag, Laura

P.S. Nu stiu prin ce incercari treceti, dar daca va pot ajuta cu ceva, va rog sa-mi spuneti!

CEZAR's spunea...

@ Laura: Si eu iti multumesc pentru comentariu Laura! Cat despre public, atmosfera ... nu stiu sa fi fost vreo data altfel :) ! E atmosfera de JOI'N din familia Nautilus! Te astept si in alte JOI'N se ne bucuri cu versurile si vocea poeziilor tale cantate !

My Love